Bryllupsdagene vi feirer og markerer

Å minnes en så fin dag, fortjener en markering kun for dere to alene. Det var tross alt akkurat denne dagen dere valgte å leve sammen resten av livet, noe som selvfølgelig aldri må bli glemt. Det å gi hverandre en liten oppmerksomhet på dagen skader sjelden forholdet! Gjerne en gave som matcher navnet på bryllupsdagen. Men de fleste damer vi kjenner blir mer begeistret for diamanter enn for bomull :) Gjør bryllupsmarkeringen om til en fin tradisjon og bli inspirert av de ulike bryllupsdagene. Hvert år kan feires med ny tittel! Bryllup er en fest for to mennesker som elsker hverandre, og bryllupsdager bør på ingen måte gå i glemmeboken - året har nok av grå og vanlige dager, hvorfor la en så fin anledning til å feire kjærligheten gå ifra seg?

 
 
 
Sett av tid til å se på bilder og mimre om den første tiden dere hadde sammen. Om dere vil at det bare skal være en dag for dere to, eller om dere vil markere det med barn og familie er opp til enhver. Ved sølv og gullbryllup er det vanlig å invitere til en større fest!

Uansett er det viktig å huske på bryllupsdagen – for begge to – dagen skal feires, og den skal være meningsfylt. 
 

Alt jeg har er kjærlighet. Jeg har alt.

Her er en oversikt over alle merkedagene man kan se frem til: 

1 år - papirbryllup:

 

Gavekort

Gjør noe spesielt ut av det første året som gift! Et gavekort er en utmerket gave som markerer papirbryllup! En ide kan være å fylle gavekortet med 365 kroner - en krone for hver dag gjennom året <3 Gavekort kan kjøpes i alle våre 81 Bjørklund-butikker.

2 år - Bomullsbryllup:

 

Søtt bomullsarmbånd med sølvhjerter

2 år sammen som gift! For å feire bomullsbrullyp kan det være fint å overraske med en god middag, og hva passer vel bedre enn å gi en liten oppmerksomhet som kan minne om frieriet? Om du er i det romantiske hjørnet kan du gi nytt liv i frieriet ved å gjenskape det magiske øyeblikket, MEN erstatt frierringen med dette armbåndet laget av bomullsnor og charmshjerter i sølv <3
 

Se flere gaveforslag her

3 år - Lærbryllup:

 

Lærbryllup

Utvid smykkekolleksjonen til din utvalgte og gi noe som kan passe til markeringen av deres 3 års bryllupsdag. Når man har vært gift i tre år, kalles dette for lærbryllup. Vi har valgt ut dette hvite armbåndet fra Dråpe som en passende gave til anledningen =)

 

Se flere gaveforslag her

4 år - Blomsterbryllup:

 

Ørepynt med roser

Med blomster og smykker kan man ikke trå feil, hvorfor ikke kombinere disse to klassikerne og gi en roseørepynt som varer evig? Romantikken blomstrer bokstavelig talt med denne gaven <3

 

Se flere gaveforslag her

6 år - sukkerbryllup:

 

Perleørepynt med hvite "sukker"kuler

Når man feirer sukkerbryllyp - da er det lov å være litt søt og klissete. Man har tross alt vært gift i 6 år! Disse perleørepyntene fra Dråpe passer perfekt som en gave i anledning sukkerbryllyp og vi synes de er akkurat passe søte <3

 

Kjøp her

8 år - bronsebryllup:

 

Smykke med knute

8 år som gift! Bronsebryllup er verdt å markere på en spesiell måte. Man kan gi ny gnist i ekteskapet ved å gjenskape magien for 8 år siden på ny (slik du kanskje også har gjort ved tidligere markeringer av denne dagen?).  Vis at du bryr deg og dyrk kjærligheten <3 Et fint symbol på deres solide ekteskap kan være dette 3-fargede smykket i gull. 

 

Se flere gaveforslag her

9 år - keramikkbryllup:

 

Smykke av keramikk

Når man har vært gift i 9 år og feirer pil / keramikkbryllyp, kan det være passende å gi en gave som har med nettopp det å gjøre. Så hva med å gi bort et kurs i pil-fletting eller keramikk-kurs til kona? Enda bedre og mer romantisk: gjør dette sammen!

Hvis du ikke synes det er så romantisk ide som kona mest sannsynlig vil synes, kan det være en fin måte å "slippe unna" med å gi et keramikksmykke istedenfor ; )

 

Se flere gaveforslag her

10 år - tinnbryllyp:

 

Smykke med medaljong

10 års jubileum som gift! Dette fortjener definitivt en markering som overgår de fleste markeringer man har stelt istand tidligere! En del av kveldens plan kan være å gi din utkårede dette smykke med et bilde av henne som brud eller fra en annen spesiell anledning dere har delt sammen fra de siste 10 årene.

 

Se flere gaveforslag her

11 år - stålbryllup:

 

Stilrent armbånd i stål

Om man er litt tradisjonell og liker å oprettholde den emnebetonte stilen på markeringen av bryllypsdagene, kan dette armbåndet i stål være den rette gaven man er på utkikk etter når man skal feire sitt ellevte år som gift. Armbåndet fra Frost er stilrent og koster 498,-  

 

Kjøp her

14 år - Elfenbensbryllup:

 

Gjør noe romantisk sammen

Når man feirer elfenbensbryllup er det bare en ting som gjelder: ri på elefant inn i solnedgangen og leve lykkelig i alle dine dager. Dette er kanskje ikke noe som så lett lar seg gjøre, men det er tanken som teller! Kjøp halssmykke i stål med tøff "tann" og lag et magisk øyblikk sammen!

 

Kjøp her

15 år - Krystallbryllup:

 

Glitrende krystaller

Vis din kjære at hun fortsatt er hovedpersonen i ditt liv! Krystallbryllup er en ypperlig anledning til å gi en gave med glitrende øredobber fra Dråpe! Festlige øredobber med flere glitrende krystaller som får din utkårede til å skinne i hverdagens travle tider.

 

Kjøp her

20 år - porselensbryllup:

 

20 år - gratulerer!

20 år sammen - dette er absolutt verdt å feire!

 

Kjøp her

25 år - sølvbryllup:

 

Sølvbryllup

Sølvbryllup er en spesiell anledning hvor det er vanlig å lage en sammenkomst for familie og venner. Denne dagen er deres og man kan finne frem gode minner fra selve bryllupet. Ikke glem å gi din utkårede en fin gave i sølv.

 

Kjøp her

30 år - perlebryllup:

 

Perlebryllyp

Perler er tidløst og klassisk og man blir ikke lei av disse skjønnhetene. Vi har stort utvalg av perlesmykker i alle prisklasser. Ved markering av perlebryllyp er det velidg naturlig å gi sin utkårede et smykke, ring, ørepynt eller armbånd med perler. 

 

Kjøp her

35 år - korallbryllup:

 

Korallbryllyp

Alle markeringer etter sølvbryllyp er verdt å gjøre litt ekstra ut av. Korallbryllyp er ingen unntak. Fortsett å dyrk kjærligheten - nyt dagene og tilværelsen sammen.

 

Se flere gaveforslag her

40 år - rubinbryllup:

 

Rubinbryllyp

Ved markering av 40 års bryllupsdag har man god grunn til å være veldig glad og stolt over at man har holdt sammen i så mange år! Nå er det nok flere familiemedlemmer som også setter stor pris på at dere har holdt sammen så lenge! 

 

Se flere gaveforslag her

45 år - safirbryllup:

 

Safirbryllyp

Sett av tid til å se på bilder og mimre om den første tiden dere hadde sammen. Om dere vil at det bare skal være en dag for dere to, eller om dere vil markere det med barn og familie er opp til enhver.

 

Se flere gaveforslag her

50 år - gullbryllup:

 

Gullbryllyp

Gullbryllup feirer man etter 50-års bryllupsdag. Her kan man også invitere familie og venner til et middagsselskap slik man også ofte gjør ved feiring av sølvbryllyp. Her er det bare å ta av seg hatten - 50 år som gift!!! Din utkårede fortjener bare det beste <3

 

Se flere gaveforslag her

55 år - smaragdbryllup:

 

Smaragdbryllub

Etter 55 års ekteskap er det smaragdbryllup som står for tur. Det er kun et fåtall av alle gifte som får oppleve denne dagen.

Smaragd er en av de fire mest verdifulle edelstenene av mineralet beryll.

 

Se flere gaveforslag her

60 år - diamantbryllup:

 

Diamantbryllup

Diamanter varer evig og det gjør kjærligheten også! Det er dere et bevis på etter 60 år som gift. Denne 1 karat diamantringen er en kjærlighetserklæring som smelter hvert pikehjerte - ung eller gammel <3

 

Se flere gaveforslag her

1 år Papirbryllup 15år Krystallbryllup
2 år Bomullsbryllup 20 år Porselensbryllup
3 år Lærbryllup 25 år Sølvbryllup
4 år Blomster / Linbryllup 30 år Perlebryllup
5 år Trebryllup 35 år Korallbryllup
6 år Sukkerbryllup 40 år Rubinbryllup
7 år Ullbryllup 45 år Safirbryllup
8 år Bronsebryllup 50 år Gullbryllup
9 år Pil / Keramikkbryllup 55 år Smaragdbryllup
10 år Tinnbryllup 60 år Diamantbryllup
11 år Stålbryllup 65 år Kronjuvelbryllup
12 år Silkebryllup 70 år Jernbryllup
12,5 år Kobberbryllup 75 år Atombryllup
13 år Kniplingbryllup 80 år Platinabryllup
14 år Elfenbensbryllup 90 år Granittbryllup

Visste du at:

  • Selve markeringen av ulike bryllupsdager skriver seg tilbake til middelalderen og Det tysk-romerske riket, hvor det var vanlig at mannen kronet kona med en sølvkrans på 25-årsjubileet for deres bryllupsdag. Var man så heldige at ekteskapet varte – i en tid hvor det slettes ikke var en selvfølge å leve lenge nok til å oppleve sin egen 50-årsdag – i ytterligere 25 år, ble kona hedret med en gullkrans.
  • Amerikanske borgere kan søke Det hvite hus om å motta en offisiell gratulasjon fra presidenten ved gullbryllup.
  • I Storbritannia og resten av det Britiske Samveldet kan man motta en hilsen fra dronningen ved Diamant-, Kronjuvel- og Jernbryllup.)
  • Ifølge Guinness rekordbok varte ekteskapet til Herbert og Zelmyra Fisher i hele 86 år, 9 måneder og 16 dager før Herbert døde i februar 2011. Paret kunne altså feire Platinabryllup med god margin.

Gifteringer

Frierringer

Morgengave

Hvilken brud er du?

Smykker til anledningen

Øverst på ønskelisten

Bryllupsdagene

Gravering