DIAMANTER

Diamanter varer evig heter det, men hvorfor gjør de det? Her er hemmelighetene bak verdens mest ettertraktede edelsten. Edelstenen er elsket av menn og kvinner verden over  – og er like mye et symbol på velstand som en sten gitt i kjærlighetens navn. Av alle smykkestener er diamanten den hardeste og består av bare ett stoff, karbon (kull). Diamantens unike evne til å reflektere lys har forbløffet og trollbundet mennesker i all tid. Diamanter finnes fra naturens side i ulike former, farger og varianter. Bearbeiding av diamanten vil gi stener ulik størrelse og ulik form alt etter valg av slipemetode.

”Diamant” kommer fra det greske ordet adamas som betyr uovervinnelig. De romantiske grekerne i antikken mente at ilden i diamanten gjenspeilet kjærlighetens evige flamme og udødelighet. Diamanten er verdens mest ettertraktede og sagnomsuste edelsten - kjærlighetsstenen. Vår mest eksklusive diamantkolleksjon, DIMA, består av ringer i hvitt og gult gull i utsøkt design besatt med en mengde gnistrende diamanter.

Diamanter til under 1000,-

Diamanter til under 6000,-

Diamanter til over 10 000,-

 

 

Det du trenger å vite om diamanter

Det er fire faktorer som bestemmer verdien av en diamant: Carat, Colour, Clarity og Cut. Disse omtales gjerne som de 4 c’er. Bli med videre og lær mer om de 4 c´er og hva som gir hver enkelt diamant sine kjennetegn og særpreg!

 

Lær mer

 

 

Diamantsertifikat

Alle smykker fra vår DIMA kolleksjon som selges i en Bjørklundbutikk blir utstyrt med eget sertifikat. I diamantsertifikatet finner du all nødvendig informasjon om diamanten(e) du har kjøpt.

 

Les mer