Bunadsølv til Askøybunad

Askøybunaden er ikke av gammel opprinnelse, men i 1954 gikk lokale krefter sammen med husflidskonsulenten i Hordaland og presenterte bunaden. Den ble da vurdert av bunadsnemnden i Vestlandske Husflidslag. I ettertid er det gjort noen justeringer av Askøybunaden slik vi kjenner den i dag. Bjørklund har i underkant av 90 butikker, hvor du kan kjøpe bunadsølv til Askøybunaden uavhengig av hvilken Bjørklund butikk du velger.

Til Askøybunaden brukes en hjertesølje og en rosesølje, i tillegg til to små søljer til å feste sjerfet med. Det blir brukt tre par maljer, sølvkjede med spyd, mansjettknapper og veskelås. Beltestølene er skjoldformet og viser elemenet fra kommunevåpenet. Tilsvarande gjelder for beltespennet. Se vårt utvalg av bunadsølv til Askøybunaden her:

   
     
     

 

 

 

Søljer og halssøljer

Halssøljene og søljene til Askøybunaden har både hjertesølje og rosesølje. Hjertesøljen har en sølje med hjerteformet bunngrind og kroneformet topp-plate med vedheng. Søljen er støpt  har gjerne gjennombrutt krone, søljer laget av en sølvplate har hel krone, vedhenget kan være ulike sorter løv.

Hjerte halssølje til Askøy damebunad.

Rose brystsølje Askøy damebunad.

De som har hvit eller svart skjorte velger ofte o... Les mer

 

 

Spenner

Mange får bunad til konfirmasjonen. En del av sølvtøyet til bunaden er ofte beltespenner med vevde bunadsbelte. Etter hvert kan man erstatte det vevde bunadsbelte med et skinnbelte. Skinnbelte består av mange beltestøler som går rundt hele livet samt èn veskelås. Man kan bruke de samme beltespennene på skinnbelte som det vevde bunadsbeltet. 

Skospenne til bunadsko.

Detaljrikt og forseggjort spenne. Leveres som par... Les mer
Detaljrikt og forseggjort capespenne. Leveres som... Les mer
Sjalfestene med to nåler og kjede. Askøy, oksidert Les mer

Beltestål til Askøybunad i oksidert sølv.

Veskestøl til Askøybunaden i oksidert sølv både f... Les mer

 

 

Maljer og kjeder

Askøybunaden er en av mange bunader maljelenke/snørebånd. Kjedene har ulike navn som varierer fra hvilket sted man kommer fra. Kjedet tres gjennom maljene omtrent som en skolisse, og snører sammen livet.

Detaljrik malepynt til bunaden. Leveres som par,,... Les mer

Kjede 1m damebunad oksidert

 

 

Knapper og mansjettknapper

Mansjettknapper eller armknapper med 4-bladroseknapp, 5-bladroseknapp eller filigransknapp i sølv.

Bunadsølv mansjettknappar i oksidert sølv.

 

 

Veskelås

Detaljrik veskelås i to varianter. Den ene i en rimeligere variant med 12,5 cm bredde i oksiert sølv, den andre med 14 cm bredde i mønster fra asketreet.

En rimeligere variant av veskelås som har et mer... Les mer
Sikringslenke til veskelås i oksidert sølv. Sikri... Les mer
Veskelås med oksyderte, snirklede mønster som led... Les mer

 

 

Bunadskniver

Karikniv - et fint  tilbehør til bunaden med mulighet for en personlig vri om man velger å gravere. Få mer informasjon om gravering i vår butikk.

Karikniven er en flott bunadskniv med nydelige de... Les mer
Vangsjenten er en liten og elegant bunadskniv. Sk... Les mer

 

 

Ørepynt og ringer

Blomsterformet og nett bunadsøredobb i oksidert s... Les mer
Tradisjonell og vakker bunadsring med kraftig fil... Les mer

 

 

Askøy Herrebunad

 

Askøybunaden er ikke av gammel opprinnelse, men i 1954 gikk lokale krefter sammen med husflidskonsulenten i Hordaland og presenterte bunaden. Den ble da vurdert av bunadsnemnden i Vestlandske Husflidslag. I ettertid er det gjort noen justeringer av Askøybunaden slik vi kjenner den i dag. I Bjørklunds 83 butikker kan du kjøpe bunadsølv til Askøybunaden uavhengig av hvilken Bjørklund butikk du velger.

 

 

Vis herrebunad